Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Κουλουράκια νηστίσιμα με χυμό μανταρίνι!

Κουλουράκια νηστίσιμα για την Μεγάλη Εβδομάδα!
Είναι ό,τι καλύτερο για τον πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ, για κέρασμα, για να φάει το παιδί ανάμεσα στα γεύματα…και το σπίτι μας θα μοσχομυρίσει! Και το καλύτερο; Φτιάχνονται με υλικά που σίγουρα έχεις συνέχεια στην κουζίνα σου!

Ας δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε:

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ.σόδα
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
2 κ.σ.κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό μανταρινιού και την προσθέτουμε στο μείγμα ζάχαρης λαδιού. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα, ανακατεύουμε το μπέϊκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μπολ λίγο λίγο. Ρίχνουμε τόσο όσο πάρει μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.