Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Αυγόψωμο

Υλικά (Σερβίρει 4)

1 φρατζόλα ψωμί (προηγούμενης μέρας)
4 αυγά
1 1/2 λτ γάλα
1/2 κ. ζάχαρη
1 φακελλάκι βανίλια
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ. κανέλλα
1 λτ καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ενώ παράλληλα βράζουμε το γάλα μας, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βρέχουμε τις φέτες μας να μουσκέψουν καλά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει ενώ παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα βαθύ μπωλ. 'Οταν είναι έτοιμο και το
λάδι παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
Τις τοποθετούμε πάλι σε ταψάκι. Βράζουμε το 1/2 κιλό ζάχαρη σε 1 1/2 ποτήρι νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και περιχύνουμε τις φέτες. Τέλος, ρίχνουμε κανέλλα.
Σημειώσεις συνταγής

Αντί για σιρόπι μπορούμε να βάλουμε μέλι.