Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Γλυκό ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια! Ιδανικό για πρωινό!

Ένα ψωμάκι ιδανικό για τον καφέ – είτε πρωί, είτε απόγευμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Υλικά συνταγής

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλ. φρέσκο γάλα
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
1½ φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια
1/2 κ.γ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε το μίγμα (θα μοιάζει με τη ζύμη του κέικ). Τέλος, προσθέτουμε το 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια.

3. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να σταθεί για 10΄ στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

4. Λιώνουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας με τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Περιχύνουμε το ψωμί κάνοντας γραμμές και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.