Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά : 


¾  φλιτζανιού ταχίνι

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση : 

Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε  με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.