Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι

Υλικά :


 Ταχίνι 125 γραμμάρια

Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια

Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια

Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρια

Νερό ¼ της κούπας

Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας

Φυτικά κρέμα ¼ της κούπας

Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού

Βανίλια 1

Εκτέλεση : 

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.