Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ!!!

Είναι και κάποιες φορές που θέλω ένα κέικ γρήγορο,νόστιμο μαλακό κι αφράτο,
αλλά χωρίς να μπω στη διαδικασία να χτυπήσω αυγά με ζάχαρη ή βούτυρο με ζάχαρη ή μαρέγκα ξεχωριστά…
Οπότε ψάχνοντας,έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή.
Όλα μαζί στον κάδο του μίξερ,χτύπημα για λίγα λεπτά και μετά ψήσιμο!
Και όταν επιτέλους έπειτα από 60 λεπτά αγωνίας και περιέργειας αντίκρισα και δοκίμασα το τελικό αποτέλεσμα,η συνταγή με κάλυψε ολοκληρωτικά!!!
Επιτέλους ένα πεντανόστιμο μαλακό κι αφράτο κέικ στα γρήγορα!!!
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα,σας παρακαλώ φτιάξτε το!!!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα (250 γρ.) σε θερμ.δωμ.
2 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 3/4 κούπα)
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
1 κούπα γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ αδιάλυτο)
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
80-100 γρ.τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά στο μίξερ ξεκινώντας με χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά στη δυνατή για άλλα 3 λεπτά.Ανακατεύω στο τέλος απαλά και την τρούφα και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήνω στους 180 βαθμούςγια 50-60 λεπτά περίπου!
Αυτό ήταν πανεύκολο.Δοκιμάστε το!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κάλυψα με γλάσο σοκολατας το οποίο είναι:
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
6 κ.σ ζαχαρη
4 κ.σ κακάο
2 κ.σ νερό
1 κ.σ γεμάτη πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
1 βανίλια
-Τα λιώνω όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και ρίχνω μετά την πραλίνα και τη βανίλια.Το βάζω λίγο στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει ελαφρα και περιχύνω το κέικ μου!!!