Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ CHEESECAKE ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τη βάση

350 γρ μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα

180 γρ λιωμένο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κανέλα σκόνη

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα


450γρ ανθότυρο ή ρικότα

2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

3 αυγά

150 γρ κρέμα γάλακτος ζεστή (όχι καυτή)

300 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια

50 γρ βούτυρο, σε κυβάκια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

το ξύσμα από 2 λεμόνια λάιμ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C  Για τη βάση  ανακατεύετε τα υλικά και απλώνετε καλά το μείγμα στον πάτο  βουτυρωμένης φόρμας με κινητά τοιχώματα διαμέτρου 23 εκατοστών.

Για τη γέμιση  χτυπάτε πολύ καλά το τυρί με την ζάχαρη. Προσθέτετε κατόπιν τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο κι ομοιογενές. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα . Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Στο τέλος ρίχνετε σταδιακά και το βούτυρο στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μόλις αυτό το μείγμα κρυώσει λίγο, το αδειάζετε στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μείγμα του τυριού και των άλλων υλικών πάνω στην βάση των μπισκότων και ψήνετε για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε το cheesecake και το διακοσμείτε με το ξύσμα λάιμ  αφού το ανακατέψετε με τη ζάχαρη.