Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Υλικά

4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
σε μικρά κομματάκια
1 κανέλα ξυλαράκι
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4-5 γαρύφαλλα
10 φέτες του τοστ χωρίς κόρα
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει περίπου 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε τα μήλα για να σοταριστούν. Προσθέτουμε την κανέλα ξυλαράκι και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου σχεδόν να λιώσουν τα μήλα.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε τις φέτες του τοστ μέχρι να γίνουν σαν λεπτό ζυμάρι. Βάζουμε περίπου μια κοφτή κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το μήλο σε κάθε ένα από τις ανοιγμένες φέτες του τοστ και τις τυλίγουμε όπως τις φλογέρες.

Τοποθετούμε τις τυλιγμένες φέτες  σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από όλες τις φέτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, έως ότου να ροδοκοκκινίσουν τα μηλοπιτάκια μας. Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη.

Αν δεν θέλουμε να τα σερβίρουμε αμέσως δεν τα πασπαλίζουμε όλα μαζί, παρά μόνο όσα θέλουμε να σερβίρουμε.