Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Πιπερόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:
2 φύλλα σφολιάτας
1/4 ζαμπόν ψιλοκομμένο
350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν
2 πιπεριές πράσινες σε κύβους
2 πιπεριές κόκκινες σε κύβους
2 πιπεριές κίτρινες σε κύβους
2 πιπεριές πορτοκαλί σε κύβους
λίγο γάλα για άλειμμα από πάνω ή ένα αυγό.
ελάχιστο βούτυρο

Πώς το κάνουμε: 
Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές με πολύ λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Βήμα  2)
Τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά.
 Βήμα  3)
Βουτυρώνουμε ένα Pyrex διαστάσεων 35 Χ 25 και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
 Βήμα 4)
Προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
 Βήμα  5)
Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
 Βήμα  6)
Αλείφουμε με αυγό ή γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
 Βήμα  7)
Σερβίρουμε με το ίδιο το Pyrex μόλις βγει απ' το φούρνο. Καλή σας όρεξη.