Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατίνα..!!

ατίνα

Υλικά

2 ή 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας

έτοιμο ή σπιτικό (ανάλογα πώς σας αρέσει)
Για τη γέμιση και την επικάλυψη

2 φλιτζάνια του τσαγιού σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
γλάσο σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό
Εκτέλεση

Αν φτιάξετε σπιτικό παντεσπάνι, το ετοιμάζετε σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή.Το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε και τη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής μας συνταγής.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σχετικά σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνετε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζετε τον ένα δίσκο σε πιατέλα και αλείφετε το μισό μείγμα της κρέμας. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο και αλείφεται με την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε με τον τρίτο δίσκο. Σκεπάζετε την τούρτα με μεβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
Αλείφετε την τούρτα με έτοιμο γλάσο σοκολάτας ή με το δικό σας που θα φτιάξετε ως εξής: λιώνετε 125 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε 1/3 του φλιτζανιού γάλα, 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και 50 γρ βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Κατεβάζετε απ' τη φωτιά και περιμένετε λίγο να κρυώσει, πριν καλύψετε το γλυκό. Σερβίρετε την τούρτα ολόκληρη ή κομμένη σε πάστες. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με επιπλέον φλούδες σοκολάτας.