Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ... ΕΝΩ ΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ;;;

Άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν σήμερα από την Ειδομένη στην Αθήνα, αλλά δεν έχουν πού να τους πάνε - Γεμάτο από σκουπίδια το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου αναμένεται να μεταφερθούν

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται το μπάχαλο και το χάος που επικρατεί (και) με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Την ώρα που αδειάζουν το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο, φέρνουν κι άλλα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες από την Ειδομένη.

Μετά τις διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και συνεννοήσεις επί συνεννοήσεων ώστε το ολυμπιακό στάδιο να αδειάσει σήμερα και να προετοιμαστεί για την υποδοχή πανευρωπαϊκών αγώνων, οι μετανάστες που φιλοξενούνταν σε αυτό δεν έχουν πού να πάνε, αφού το γήπεδο χόκεϊ όπου συμφωνήθηκε να μεταφερθούν, δεν είναι έτοιμο ακόμα. Πιθανολογείται μάλιστα ότι ο χώρος στην περιοχή του Ελληνικού θα είναι δυνατό να τους υποδεχτεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Και σαν μην έφτανε αυτό, άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα. Φυσικά ούτε γι' αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών έχει ληφθεί κάποια απόφαση προορισμού.

Δεν έχουν πού να τους πάνε

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασαν στον προαύλιο χώρο του Τάε Κβον Ντο τρεις κλούβες των μεταγωγών και σύμφωνα με μετανάστες, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις και ζήτησαν από τους μετανάστες που βρίσκονταν ακόμη μέσα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βγουν έξω με αποτέλεσμα πολλοί να περιμένουν μέχρι και αυτή την ώρα διπλά από τις κλούβες, χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε.

Σύμφωνα με μετανάστες από το Μαρόκο, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο Τάε Κβον Ντο και άρχισαν να τους ρωτούν τις χώρες προέλευσής τους και στη συνέχεια τους διαχώρισαν με βάση την χώρα από την οποία προέρχονταν. Αμέσως μετά, η αστυνομία άρχισε να επιβιβάζει τους Μαροκινούς στα κλούβες των μεταγωγών, αλλά ούτε αυτή τη φορά τους ενημέρωσε για το πού θα οδηγηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι μετανάστες από το Μαρόκο ενδέχεται να μεταφερθούν στην Κόρινθο.

Την ίδια ώρα, Ιρανοί μετανάστες επιβεβαίωσαν ότι οι αστυνομικοί τους διαχώρισαν με βάση τις χώρες προέλευσής τους, ενώ εξέφρασαν την άποψή τους ότι οι ελληνικές αρχές θα απελάσουν τους Μαροκινούς διότι -όπως υποστήριξαν- κάθε βράδυ τσακώνονταν και δημιουργούσαν προβλήματα στο Τάε Κβον Ντο. Όσον αφορά στη δική τους τύχη, είπαν ότι οι άνθρωποι της αστυνομίας τους απάντησαν πως υπάρχει για αυτούς ένας άλλος προσωρινός καταυλισμός στο Ελληνικού, όπου και θα μεταφερθούν αργότερα.

Ο Σαχίντ, πρόσφυγας από το Ιράκ, που μέχρι το πρωί φιλοξενούνταν στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο είπε στο protothema.gr: «Οι αστυνομικοί μας είπαν να βγούμε έξω και μας χώρισαν σε τρεις σειρές. Στη μια τοποθετήθηκαν αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, στην άλλη εκείνοι  που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους και στην τρίτη σειρά αυτοί που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Πολλοί φοβήθηκαν κι άρχισαν να φεύγουν».

Ο Σαχίντ ήταν ανάμεσα  σε εκείνους που επέλεξε να βρει μόνος τον επόμενο χώρο στέγασης του. «Η αστυνομία δεν μας έδωσε και πληροφορία για το πού θα πάμε. Άκουσα κόσμο που μιλούσε για το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, έψαξα και ήρθα μόνος μου. Είπαν όμως ότι δεν μπορώ να περάσω».


Πάντως, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr, τα σκουπίδια στο γήπεδο χόκεϊ έχουν τέτοιο όγκο που είναι αδύνατο να ανοίξουν ακόμη και οι πόρτες! Το πρωί της Πέμπτης θα απομακρυνθούν και οι τελευταίοι μετανάστες από το Ταε Κβον Ντο.