Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια

Υλικά

αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις
χρήσεις
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
βούτυρο: 225 γρ.
αυγά: 4
ζάχαρη: 225 γρ.
αλάτι: λίγο
καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
βανίλια σε σκόνη: 1
Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.
Προσθέτετε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
Βουτυρώνετε  και στρώνετε λαδόκολλα σε ορθογώνια φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει  τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.