Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Δεν αργεί η μέρα που θα χάσουμε έδαφος χωρίς να πέσει πιστολιά .Η Τουρκία πατά πόδι σε όλη τη βόρεια Ελλάδα

Πλήγματα εντυπώσεων σε νομούς της Μακεδονίας!

Ολα όσα φοβάμαι γίνονται. Η Τουρκία έχει πατήσει πόδι σε όλους τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, πέραν της Θράκης: Στρατολογεί, αγοράζει, επενδύει και, αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα αργήσει η μέρα που θα χάσουμε έδαφος χωρίς να πέσει πιστολιά. Με περνάτε για τρελό; Σας βεβαιώ, δεν είμαι.

Καιρό τώρα παρατηρώ τον τρόπο που «στρατολογείται» τμήμα της χριστιανικής αστικής ελίτ στη Θράκη: Τέκνα της στέλνονται για σπουδές στην Τουρκία με παρέμβαση του προξενείου. Χριστιανικές επιχειρήσεις αναγκάζονται λόγω της κρίσης να συμπράξουν με τουρκικές. Αγροτικά προϊόντα χριστιανών, όπως τα καπνά, αγοράζονται σε διπλάσιες τιμές με επιδότηση από μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους. Η εξάρτηση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ακόμη και η επιδεικτική αδιαφορία των ΜΜΕ για τις αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή, όπως η μη εκλογή χριστιανών βουλευτών, «φωνάζει» από μακριά ότι κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη αναισθησία για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Αυτό που δεν περίμενα, όμως, είναι ότι θα δεχθούμε ισχυρά πλήγματα εντυπώσεων σε νομούς της Μακεδονίας. Πλήγματα εξισλαμισμού - εκτουρκισμού. Αυτό τα ξεπερνά όλα. Η δημόσια δήλωση της πρώην διευθύντριας της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς ότι θέλει να γίνει Τουρκάλα πολίτης, ότι στηρίζει την Τουρκία και ότι επισκέφτηκε μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξή του για την ανακατασκευή ενός παλαιού οθωμανικού τζαμιού στην Καστοριά (ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαφωνεί) ήταν -για τις δικές μου ευαισθησίες- σοκ ισχυρό. Δείχνει ότι η διάβρωση που έχει αρχίσει σιωπηρά εξαιτίας της απόσυρσης του ελληνικού κράτους από την περιοχή είναι μεγαλύτερη από όσο υπολογίζαμε.

Η περί ης ο λόγος ασπάστηκε το Ισλάμ, ονομάζεται Ελίφ και -όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Σαμπάχ»- κάνει εδώ και καιρό αγώνα για την ανακατασκευή του Κουρσουνλού Τζαμί, το οποίο χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Σινάν Μινάρ τον 16ο αιώνα στην Καστοριά. Μεμονωμένο περιστατικό; Πολύ θα ήθελα. Αλλά δεν βρίσκουν τόσο εύκολα τον δρόμο για τον τουρκικό Τύπο τα «μεμονωμένα περιστατικά» Ελλήνων που δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν πολίτες της Τουρκίας.

Τέτοια περιστατικά εντάσσονται σε σχέδιο: Το πανελλαδικό κόμμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στήνουν οι Τούρκοι χρειάζεται «μουσουλμάνους υποψηφίους» στη Μακεδονία. Τα οθωμανικά όνειρα του Νταβούτογλου περνούν από αθώα αιτήματα για την ανακατασκευή τζαμιών στη Μακεδονία. Δεν έχουμε να κάνουμε με γραφικούς. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την ανέχεια, διεισδύει και διαβρώνει. Ο Τσίπρας, που δέχθηκε δύο προκλήσεις από εκπροσώπους της «τουρκικής μειονότητας Θράκης» κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη τι κάνει;
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ