Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (μπούτι), σε μπουκιές

1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
10-12 μανιτάρια άσπρα, κομμένα στα 4
120γρ. μέλι
200ml χυμό πορτοκάλι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία



Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το χοιρινό. Όταν ροδίσει απ' όλες τις πλευρές το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα του να δέσει καλά. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.