Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Μοσχαράκι καπαμάς

Υλικά

μοσχάρι γάλακτος: 1 1/2 κιλό

ντομάτες: 6 τριμμένες, χωρίς φλούδες και σπόρους
κύβος λαχανικών: 1
συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας: 2 κουταλιές
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές
βούτυρο ή μαργαρίνη: 100 γρ.
κόκκινο ή λευκό κρασί: 5 κουταλιές
πιπεριά κόκκινη: 1 ψιλοκομμένη
κανέλα: 2 ξυλάκια
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
πατάτες: 1 κιλό, χοντροκομμένες
Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μπουκιές, το σοτάρετε με το μισό λάδι και το μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη και μόλις ροδίσει απ' όλες τις πλευρές, το σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, το συμπυκνωμένο ντοματοχυμό, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και τα αφήνετε να βράσουν για 45΄.
Μόλις το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 35΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και τις πατάτες.