Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ρόδος: Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Καραμάριος!

Στα 80 του χρόνια, έφυγε στις 05.00 τα ξημερώματα από τη ζωή, μετά
από σκληρή μάχη που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Τάσος Καραμάριος. Ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, στην προσφορά για τον τόπο και την τοπική κοινωνία, παλεύοντας επί δεκαετίες για μια καλύτερη κοινωνία στα Δωδεκάνησα. Ο Τάσος Καραμάριος, «έφυγε» αφήνοντας παρακαταθήκη στις νέες γενιές, το ήθος, τη σεμνότητα, την εντιμότητα και την προσφορά στον τόπο του.

Γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1935 στη Σορωνή της Ρόδου, από γονείς αγρότες. Παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις της εποχής, κατάφερε να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παντρεύτηκε την Ελένη Χατζηγεωργίου και απέκτησαν δύο κόρες, την Λίλιαν Καραμάριου – Δημητριάδη και την Μιράντα Καραμάριου.

Μέσα από την επιστημονική του κατάρτιση και την εργασία του ως μάχιμος δικηγόρος της Ρόδου επί πολλές δεκαετίες, κατάφερε να διακριθεί και να καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ στις εκλογές του 1989 (δύο φορές) του 1990, του 1996, του 2004 και του 2007.

O Αναστάσιος Καραμάριος, ήταν ένας άνθρωπος που σε όλη του την ζωή τον διέκριναν τέσσερα βασικά στοιχεία – πυλώνες, πάνω στους οποίους κινήθηκε, δημιούργησε και προσέφερε: Η σεμνότητα, η ταπεινότητα, η εντιμότητα και το ήθος.