Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ 52 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Γιατί οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού – Τι θα ζητήσει ο Κέρι από τον Τσίπρα

Ούτε ένας, ούτε δύο… ούτε δέκα αλλά 52 αμερικανοί πράκτορες
βρίσκονται στην Ελλάδα ερευνώντας δύο σημαντικές υποθέσεις που θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρές.
Μάλιστα όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Mega από την Ουάστιγκτον η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι στην Αθήνα αποκτά βαρύνουσα σημασία αυτή την περίοδο και αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων.
Το πρώτο θέμα για το οποίο οι αμερικανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού είναι η είσοδος τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο δρα το κλιμάκιο των 52 αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται στη χώρα μας σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.
Το άλλο θέμα που είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τους αμερικάνους είναι το κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια με τη συμμετοχή ατόμων συριακής καταγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις 11.40 το πρωί της Παρασκευής θα θέσει θέμα βίζας αλλά και ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας