Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» την Τουρκία και στέλνουν 10.000 στρατιώτες στο Ιράκ!

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να στείλουν 10 χιλιάδες στρατιώτες στο

Ιράκ ως την δική τους συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη των 100 χιλιάδων στρατιωτών που θα σχηματισθεί από δυνάμεις των κρατών του Περσικού Κόλπου.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε βουλευτής του ιρακινού κοινοβουλίου ο οποίος είπε ότι το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στην ιρακινή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Η επίσκεψη αυτή είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου, όπου ο Μακέιν δήλωσε στον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ Αμπάντι και σε μια σειρά ανωτέρους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του στρατού, ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι διαπραγματεύσιμη», όπως είπε ο Χανάν Φατλαούι, που ηγείται του αντιπολιτευτικού κινήματος ‘Ιράντα’.

«Εκατό χιλιάδες ξένοι στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Ιορδανία καθώς και 10 χιλιάδες Αμερικανοί θα αναπτυχθούν στις δυτικές περιοχές του Ιράκ», είπε ο Φατλαούι. Πρόσθεσε ότι ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας διαμαρτυρήθηκε για το σχεδιασμό αυτόν, όπου ξένες δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράκ, αλλά του είπαν ότι «η απόφαση αυτή έχει, ήδη, ληφθεί».

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν σήμερα για να καταγγείλουν την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων σε μια βάση κοντά στην Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, ενώ έκαψαν και σημαίες της Τουρκίας και φώναξαν απειλητικά συνθήματα κατά των στρατιωτών της καθώς θεωρούν ότι η Άγκυρα παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας τους.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στην κεντρική Βαγδάτη σήμερα και χιλιάδες άλλοι στην πόλη Βασόρα στο νότιο τμήμα της χώρας, και κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Θάνατος στην Τουρκία. Θάνατος στον Ερντογάν».