Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο προφιτερόλ..!!

 Έχω δοκιμάσει διάφορες εκδοχές. Αυτή που ακολουθεί, είναι η πιο απλή,  έχει περάσει όμως όλα τα τεστ με τη μεγαλύτερη επιτυχία!

Υλικά

Για την κρέμα πατισερί και την κρέμα σοκολάτα

1 κιλό γάλα

150 γρ ζάχαρη

150 γρ ζάχαρη

3 αυγά

150 γρ αλεύρι σκληρό

βανιλίνη

100 γρ βούτυρο μαλακό

300 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων

200 γρ κακάο σκόνη

Για τη γέμιση των σου

Σαντιγί φυτική, καλά χτυπημένη και αφράτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα με τα 150 γρ ζάχαρη και τη βανιλίνη και άφησέ το σε μέτρια φωτιά. Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ βάλε τα αυγά με το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά με σύρμα. Οταν το γάλα ζεσταθεί, χωρίς να έχει βράσει, ρίξ’ το σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύεις συνέχεια, περίπου όπως κάνεις το αυγολέμονο. Ρίξε το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι και βάλ’ το πίσω στη φωτιά, που είναι πάντα σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Προσοχή μην κολλήσει .

Τώρα φτιάξε την κρέμα σοκολάτα:

Έχοντας ήδη βάλει σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο περίχυσέ τα με τη μισή ποσότητα της κρέμας πατισερί, όσο είναι ακόμα καυτή. Με ένα σύρμα ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να προκύψει ένα αρκετά πηχτό και σοκολατένιο μείγμα. Αραίωσε με κρύο γάλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα γυαλιστερό και τόσο ρευστό ώστε να τρώγεται με το κουτάλι.

Τελείωσε την κρέμα πατισερί:

Αφού κρυώσει η κρέμα, βάλ’ τη στο μίξερ και χτυπώντας με το σύρμα δυνατά πρόσθεσε το βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα.

Ήρθε η ώρα να σερβίρεις!

Γέμισε με σαντιγί τα σου. Βάλε στη βάση ενός μπολ σερβιρίσματος λίγη κρέμα πατισερί, από πάνω της τα σου, και τέλος κάλυψε με την κρέμα σοκολάτα. Αν θέλεις μπορείς να διακοσμήσεις με σαντιγί ή φιλέ αμύγδαλο ή και τα δύο.