Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε
θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 βανίλες
Για το σιρόπι

1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν και την καρύδα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα και στη συνέχεια τη βανίλια.
Αναμείξτε τμηματικά τα δύο μείγματα αλευριού-αυγών, προσθέτοντας και το γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 'ωρα περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κι ανακατεύουντας μέχρι να δέσουν. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι (κουταλιά κουταλιά) το γλυκό, αφού κρυώσει και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.