Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΝΕΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ !! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του...

ΤΩΡΑ ΝΕΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ !!  Ο Θεός να βάλει το χέρι Του...


Άλλη μια φορά ο εγκέλαδος προκαλεί πανικό στην περιοχή.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις στα 5 χλμ και αυτό έκανε την δόνηση ιδιαίτερα αισθητή, προκαλώντας πάλι μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το επίκεντρό της δόνησης τοποθετείται 21 χλμ. νοτιοδυτικά της Λευκάδας και 287 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:33 το πρωί της Παρασκευής τη Λευκάδα. Ο σεισμός σημειώθηκε 21χλμ νοτιοδυτικά του νησιού και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 5χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί νέες ζημιές ή τραυματιμοί.

ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ:
Κατά 36 εκατοστά προς τον νότο μετατοπίστηκε η Λευκάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε ο σταθμός GPS του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Πόντι Λευκάδας.

«Πρόκειται για μία μεγάλη μετακίνηση που εξέπληξε και εμάς», ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς.

Ο σεισμολόγος - ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι λογικό και υπενθύμισε ότι ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά απο τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014...