Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαράκι με κρέμα γάλακτος και ουίσκι

Υλικά

μοσχαράκι γάλακτος: 1 κιλό κιλότο,
κομμένο σε κύβους
κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 300ml
μανιτάρια: 200 γρ. κομμένα σε φέτες
καρότα: 4-5 κομμένα σε ροδέλες
βούτυρο ή λάδι: 4 κουταλιές της σούπας
ουίσκι ή κονιάκ: 4 κουταλιές της σούπας
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση

Βράζετε για 20’ περίπου το κρέας σε δυνατή φωτιά και χύνετε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο ή το λάδι, προσθέτετε το κρέας, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρετε.
Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα, προσθέτετε το ουίσκι ή το κονιάκ, 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40’ - 45’ περίπου.
Όταν το κρέας μαλακώσει και τα υγρά έχουν σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 2’ - 3’, ώστε να δέσει η σάλτσα.