Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Πίτα με πράσο και κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (ή
ιδανικά χειροποίητο φύλλο για πίτα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το λευκό μέρος
5 πράσα το λευκό μέρος μόνο
1 στήθος κοτόπουλο
1/2 ποτήρι του κρασιού ξηρό λευκό κρασί
Αλάτι - πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης (για πιο γλυκιά γεύση)
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ. light
λάδι για το ταψάκι και το φύλλο

Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε πολύ σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει.
Όταν κάνει φουσκαλίστες, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα ή μικρό ταψάκι (30cm διάμετρο). Στρώνουμε 3 φύλλα τα οποία αλείφουμε με λίγο λαδάκι με ένα πινέλο.
Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο. Λαδώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Τα φύλλα που εξέχουν τα γυρίζουμε στις άκρες της πίτας και τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα ραντίζουμε και αυτά με λίγο νεράκι.
Αν θέλουμε χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε τρίγωνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ψηθεί η πίτα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.