Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κωλέτης

Μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄90 στο ραδιόφωνο αλλά και την
τηλεόραση. Ο Πέτρος Κωλέτης, έχασε τη μάχη με τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση στο συκώτι.
Ήδη τις τελευταίες ώρες, φίλοι και γνωστοί του λένε το τελευταίο αντίο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πόσο γρήγορα έφυγε από κοντά τους ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος.

Ο Πέτρος Κωλέτης σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε πει:

«Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα»

WHO IS WHO
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει.

Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές τηςΟρχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου.

Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν στο έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.

Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram [σημερινή Universal ]. Ο πρώτος δίσκος – CD είχε τον τίτλο«Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις»σε μουσική ΑλέξηΠαπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.
Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία πάλι με τον ΑλέξηΠαπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα που ο δίσκος είχε τον τίτλο «Πρώτη Προβολή»

Το 1993 τραγουδάει έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στο δίσκο του την κα Δούκισσα και την Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο που είχε τίτλο – τον τίτλο του δίσκου – «Τα τραγούδια μας».