Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο «Εκλεκτός» του Πούτιν στην Ελλάδα Ετοιμάζει (με τους «53») την Αντεπίθεση του

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΘΡΑΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…
Η Ρωσία Αποκαλύπτει τον Άνθρωπο που θα Αποκαθηλώσει τον Τσίπρα, θα φέρει Ρήξη και Νέες
Εκλογές σε λιγότερο από 2 Χρόνια!
Ενταγμένη σε ένα εσωκομματικό
παιχνίδι που σιγά σιγά θα αναζωπυρώνεται εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών των επόμενων μηνών και αναμένεται να «πάρει φωτιά» όσο πλησιάζουμε προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φλεβάρη, εκτιμάται ότι είναι η κίνηση παραίτησης του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη και όπως λένε οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, η κίνηση αυτή είναι ενταγμένη στη ρεβάνς που επιδιώκουν να πάρουν οι «53».
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, βασικοί συνομιλητές του Γ. Σακελλαρίδη και γνώστες των κινήσεών του είναι ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης (παραιτήθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία) και η πρώην βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.
Για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά της κυβέρνησης, και πολύ περισσότερο της Κουμουνδούρου, η κίνηση Σακελλαρίδη ήταν μεν αναμενόμενη, καθώς είχε αποστασιοποιηθεί πλήρως από την κυβέρνηση από την εποχή που άφησε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πλην όμως φαίνεται ότι έχει «ουρά»…
Αυτό σε έναν βαθμό επιβεβαιώνει και η σιβυλλική δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία αποσύρεται «από την κεντρική πολιτική σκηνή», αφήνοντας όμως έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν αποσύρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ίσως σημαίνει ότι θα διεκδικήσει στο επικείμενο Συνέδριο ηγετικό ρόλο ως εκπρόσωπος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πιθανότατα (βεβαιότατα κατά άλλους) τον σύνδεσμο με τους εντός και εκτός κόμματος συντρόφους του, που ανήκουν στη λεγόμενη κίνηση των «53» και οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους.
Η συγκεκριμένη κίνηση, που παραδοσιακά ακολουθούσε, παρά τις κατά καιρούς ενστάσεις της, τον Αλ. Τσίπρα, είναι σήμερα μοιρασμένη σε τρία κομμάτια, καθώς μια μερίδα στελεχών παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει σε κεντρικά κυβερνητικά πόστα, με γνωστότερο όλων τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, μια άλλη αποχώρησε μετά τη συμφωνία του Ιουλίου και μια μικρότερη εντάχθηκε στη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη. Ενοποιητικό στοιχείο της συγκεκριμένης κίνησης, είτε εντός είτε εκτός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η μη αποδοχή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.