Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!! «Ο ISIS ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης Ιγκόρ
Κονασένκοφ, δήλωσε πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS),  στο στόχαστρο  σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχίζουν να «αποσύρονται από θέσεις τους στην Συρία».

Η δήλωση αυτή έγινε καθώς ο στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, με την υποστήριξη της Μόσχας, συνεχίζει την τεράστια επιχείρησή του κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας.Αναγνωριστικές πτήσεις

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Sputniknews, ο Κονασένκοφ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Συρία και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με πληροφορίες μαχητές της ISIS αλλάζουν θέσεις μάχης καθώς και το σύστημα  τροφοδοσίας τους», κάτι που σημαίνει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν πραγματικά, χειροπιαστά αποτελέσματα.Ο Κoνασένκοφ είπε ότι για να βεβαιωθεί αυτό θα αυξηθούν οι πτήσεις των αναγνωριστικών αεροσκαφών.

¨Έχουμε ενισχύσει τις αναγνωριστικές πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων σκαφών για την εξακρίβωση και επιβεβαίωση της πληροφορίας» υπογράμμισε.

Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι η Ρωσία αναλύει στοιχεία από τις ρωσικές πηγές και ένα κέντρο πληροφοριών στην Βαγδάτη, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Συρία.

Το Ιράκ, το Ιράν, η Συρία και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει από κοινού το κέντρο αυτό, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ως μέρος των προσπαθειών τους να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως το Ισλαμικό κράτος.

Στόχοι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 33 στόχους-κλειδιά, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να τραπούν σε φυγή.  Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι η πολεμική της αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από την έναρξη της επέμβασής της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο ρώσος αναπληρωτής Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε από την πλευρά του ότι αυξάνεται ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ακραίων οργανώσεων στο Αφγανιστάν, το οποίο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του την απειλή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθά την Καμπούλ.

Εφαλτήριο

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έως και 50.000 μαχητές στη χώρα, οργανωμένοι σε πάνω από 4.000 διαφορετικές ομάδες. Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην αφγανική κυβέρνηση σε διμερές επίπεδο (…)επεσήμανε ο Αντόνοφ μιλώντας σε ένα αμυντικό συνέδριο στο Πεκίνο.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Αφγανιστάν ως εφαλτήριο για να στείλει αντάρτες στη βόρεια Κίνα και στα μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι τζιχαντιστές διαθέτουν σταθερές πηγές εσόδων και αξιόπιστο εξοπλισμό και ότι είναι σε θέση να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Κοινοποιήστε: