Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

«Πύρινος» Τσίπρας κατά Σαμαρά...«Σε ποια χώρα ζείτε; Δεν διδαχτήκατε τίποτα από την ψήφο του ελληνικού λαού»


«Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια και η ιστορία σας κατάπιε», είπε ο πρωθυπουργός

Δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έπαιξε τη χώρα στα ζάρια για να μην την καταπιεί η ιστορία, πράγμα που έχει ήδη συμβεί, όπως είπε.

 «Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε από κανέναν, όσο έχουμε το λαό στο πλάι μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι στην ομιλία του που προηγήθηκε «ξαναπρόσφερε το ζεσταμένο φαγητό του success story». «Σε ποια χώρα ζείτε; Δεν διδαχτήκατε τίποτα από την ψήφο του ελληνικού λαού», είπε.

 Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι είναι πρώτη φορά που μία κυβέρνηση, πριν ακόμα ορκιστεί «δέχεται τόσο ισχυρές πιέσεις και εκβιασμούς», αλλά είναι και η πρώτη φορά, όπως είπε, που μία κυβέρνηση πριν ορκιστεί «έχει κερδίσει πρωτοφανή εμπιστοσύνη και αποδοχή από την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, είπε πως «στο αυριανό Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα όχι ο Γιάνης. Βαρουφάκης. Μαζί μας θα είναι ο ελληνικός λαός που θα μας τραβά από το μανίκι να μην γυρίσουμε πίσω με το κεφάλι σκυμμένο».

Διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου», αντίθετα επεσήμανε την ανάγκη για ένα συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης που θα βοηθήσει και τα δύο μέρη να βγουν από τον «ζουρλομανδύα της λιτότητας», όπως είπε.

Πηγή: www.lifo.gr