Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τους Ολλανδούς: "Τσίπρα δώσε πίσω τα χρήματα ή πέρασε έξω"

Φαίνεται πως η πρόσφατη, άκαρπη επίσκεψη ου Ολλανδού αξιωματούχου Γερούν Ντάισελμπλουμ
στην Αθήνα δεν... πέρασε στα ψιλά του Τύπου της χώρας του.

Στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Το δημοφιλέστερο πολιτικό της Ολλανδίας, το Elsevier, αφιερώνει το πρωτοσέλιδο του τελευταίου τεύχους του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο μάλιστα απευθύνεται προσωπικά, εν είδει μια προσωπικής επιστολής από τους συντάκτες του περιοδικού.

Το νόημα του εξωφύλλου και του άρθρου που το υποστηρίζει είναι ότι αν ο Τσίπρας δεν πληρώσει τα χρήματα που χρωστάει η χώρα του, τότε θα πρέπει να περάσει εκτός Ευρωζώνης.Γράφει συγκεκριμένα: «Προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αγαπητέ κ. Τσίπρα, επιστρέψτε τα χρήματα ή περάστε έξω». Κι όλα αυτά από ένα περιοδικλό, το Elsevier, με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ολλανδία και τις ολλανδόφωνες περιοχές της Ε.Ε και το 2013 είχε κυκλοφορία περίπου 400.000 φύλλα.

Το περιοδικό φιλοξένησε εκτενή ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα εξαιρετικά δύσκολη, υποστηρίζοντας πως ι μοναδικές λύσεις είναι είτε το κούρεμα του χρέους, είτε η έξοδος της χώρας από το ευρώ, κόστος το οποίο σε κάθε περίπτωση θα κληθούν