Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Τα πάντα για την καρέκλα κάνει ο ΓΑΠ – Εκτός τόπου και χρόνου η παρουσίαση του κόμματος του

 ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Πέρα από τη συνήθη συνθηματολογία όλοι περίμεναν μάταια, έστω και στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει ένα …

σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αντί αυτού ακούσαμε πάλι για τη φοροδιαφυγή και τα συμφέροντα. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν έκανε καμία αναφορά για την τρόικα και το ΔΝΤ, εκτός αν ο πρώην Πρωθυπουργός πιστεύει πως τα κάλυψε όλα όταν παραδέχτηκε πως έκανε και αυτός λάθη!
Πάμε – Πάμε ξανά
Με σύνθημα αντιγραφή από παλιό του προεκλογικό σποτ ο Γ. Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: Πάμε, πάμε ξανά! Τρεις του Γενάρη πάμε ξανά!
Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για Ιδρυτικό Συνέδριο μετά τις εκλογές. Όπως είπε τώρα στόχος η είσοδος στη Βουλή, κοινοβουλευτική παρουσία ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε, και μετά στο Συνέδριο θα βγει αρχηγός από τη βάση και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το όνομα και το έμβλημα.
»Εγώ και ο Αντρέας»
Χωρίς επιχειρήματα επικαλούνται εναντίον μου τον Αντρέα. Πως είναι σίγουροι τι θα έλεγε ο Αντρέας σήμερα; Εγώ ξέρω τι έκανε το 1974 όταν αποφάσισε να μην συμβιβαστεί, δήλωσε με έμφαση ο Γ. Παπανδρέου ενώ ο κόσμος φώναζε »Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς».
»Βάζω ξανά το κεφάλι μου στο ντορβά, αυτός ήμουν είμαι και θα είμαι» δήλωσε συμπληρώνοντας: Αν σκεφτόμουν το όφελος μου θα έπαιρνα τη σιγουριά της βουλευτικής θέσης που μου πρόσφεραν. Έκανα λάθη αλλά για το κοινό συμφέρον.

Δεν είμαι διασπαστής αλλά λυτρωτής
Δεν είμαι διασπαστής του ΠΑΣΟΚ αλλά λυτρωτής των ψηφοφόρων του που προδόθηκαν από όσους τους έκαναν ουραγούς της δεξιάς, ήταν η νέα βολή σε Βενιζέλο.
»Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως η χώρα στερείται ηγεσίας, και πως θυσίασαν, προφανώς Σαμαράς και Βενιζέλος, ακόμα και την έξοδο από το Μνημόνιο για τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.
Μάλιστα μίλησε για συνεργασίες σε προοδευτικό πλαίσιο και όχι ουραγοί της δεξιάς, καρφώνοντας έτσι τον Ευ. Βενιζέλο.
Όχι άλλη λιτότητα ανέφερε ο Παπανδρέου υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου
Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Γ. Παπανδρέου.
Κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για όσους ετοιμάζουν άλωση της εξουσίας.
Κατά της κυβέρνησης που μας φέρνει ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας, άρα κατά Σαμαρά – Βενιζέλου, χρεώνοντας τους πως εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και στην Ευρώπη.
Βολές κατά Βενιζέλου, χωρίς να τον κατονομάζει ποτέ, αλλά μιλώντας για όσους υποτάχθηκαν στο συντηρητισμό.