Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Τι απάντησε ο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Αμετανόητος εμφανίσθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην
πρωθυπουργός ο οποίος για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε επί πρωθυπουργίας του.
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε εξηγήσεις για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του 2009 υποστηρίζοντας πως «Όλοι αγνόησαν το "εάν" στο λεφτά υπάρχουν.
Το "εάν" ήταν το διακύβευμα», σημείωσε και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή που, όπως είπε, παρέδωσε τη χώρα χρεοκοπημένη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς και υπάρχει πλέον ιδεολογική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Ανέφερε επίσης ότι ήταν υποχρέωσή του να ιδρύσει το ΚΙΝΗΜΑ, για να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με βάση αρχές και αξίες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε συνεργαζόμενο με τη ΝΔ.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος, η κυβέρνησή του και ο ελληνικός λαός σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ειδικότερα για τον ίδιο ανέφερε ότι σήκωσε βάρος που αναλογούσε. «Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, εμποδίσαμε να σκάσει η χώρα που ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και προχωρήσαμε σε αλλαγές οι οποίες εμποδίστηκαν από πολλούς. Τόνισε επίσης ότι το μνημόνιο, για το οποίο ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι οι αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε συγκαλυμμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που παρουσιάζεται το ΚΙΝΗΜΑ στις δημοσκοπήσεις, όταν ανέφερε ότι «δεν έφτιαξα το ΚΙΝΗΜΑ για τις δημοσκοπήσεις». Επίσης ανέφερε ότι δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία για να βολευτεί, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει αν είχε αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα που του προσφέρθηκε.