Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει ψήφους από το κόμμα Παπανδρέου

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τέσσερις εβδομάδες για να πείσει τους Έλληνες να παραμείνουν στον
οικονομικό δρόμο που έχει χαράξει η τρέχουσα κυβέρνηση και πολιτική, σχολιάζει το Bloomberg.
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε…

με τον Κάρολο Παπούλια και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να μειώσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του Σαμαρά έγκειται στο γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έδωσε τη δυνατότητα στον Σαμαρά να εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2010, πριν η πολιτική αβεβαιότητα αυξήσει ξανά τα επιτόκια απαγορεύοντας την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
«Αυτές οι εκλογές δεν διεξάγονται σε τόσο θετικές συνθήκες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μακροοικονομικοί δείκτες είναι θετικοί για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό», αναφέρει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης.
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία φαίνεται λιγότερο σίγουρη πλέον, σε σχέση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, συνεχίζει το Bloomberg.
«Περιμένουμε μια οξεία και πολωμένη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερες ψήφους. Αυτό ίσως σημαίνει ότι θα εξανεμιστούν οι ψήφοι προς τα μικρότερα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου των κομμάτων του κέντρου, τα οποία θα είναι αρκετά», τονίζει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να στερήσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζουν πολλοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.